• Dieter-V-o

  Musicus

  😌 Pure Insightful Music 😌

  Feel free to mail.

   

  Als musicus begeleid ik de groeiende mens in een inspirerende muziekbeleving naar diepe rust, een innerlijke compositie waarin je inzichten ontvangt, zodat je in vrede bent met jezelf en jouw omgeving.

 • waar, wanneer & waarom

  Pure Insightful Music

  broken image

  diepe rust, kalmte & vrede

  inner-tainment

  Music has the power to cleanse feelings

  and to release tension in the heart

  so you can feel free again.

  broken image
  inner-tainment 

  Helend Klankenbad

   

  Klankenbad,

  live en akoestisch

  za 1 jun 2024,

  19u30-21u30

  in

  Levenscirkel,

  Dilbeek

  welkom

   

  🎶

  broken image
  inner-tainment  

  Helend Klankenbad

   

  Klankenbad,

  live en akoestisch

  ma 27 mei 2024,

  19u30-21u00

  in

  De Vierschaar,

  Lokeren

  welkom!

   
  🎶

  broken image

  in samenwerking met

  ...

  Filip Vandemeulebroecke,

  als theater-duo

  De Trawanten

  met

  De Gulle Boom

   

  🎶

   

  Luc Van Hende en Jan Coppieters,

  als muzikale smaakmakers met

  UMAMI

   

  🎶

   

  The Ukelele Orchestra

  🔔🪆

  Hoeveel/Welke nummers hoor je?

  Wat hebben ze gemeen?

  Wat is het concept?


  🎶

  broken image

  soundtrack

  voor

  Frank Kouws

  Fototgraaf en filmmaker

   

  🎶

   

  Podcastaar

  soundscape

  bij o.a.

  Podcast (Zw)Erfgoed
  Waar zijn alle bloemen heen?

   

  🎶

  broken image

  Sounds & Jamming with Dieter

  ...zorgen voor een innerlijke reset !

   

  "Als je de geheimen van het Universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie", zei de befaamde uitvinder Nikola Tesla.

   

  "Klanken zijn hier een goed voorbeeld van, hun invloed op ons algemeen welzijn is enorm. Een klankenbad geeft een buitengewoon innerlijke rust, heft innerlijke blokkades op en zorgt als het ware voor een 'reset'.

  Dieter Van obberghen, een begenadigd muzikant, is hier al jaren mee bezig en heeft een uniek programma samengesteld.

  Het is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven wat je ervaart tijdens deze beleving. Zelf maakte ik het al enkele keren mee en kan u garanderen, het voelt enorm helend en je maakt een trip die beter is dan designerdrugs!"

   

  Warme groeten, UMU.

   

  🎶

 • testimonia

   

  "Geweldig!! Geen idee hoe dat het komt, maar ik heb net dankzij dit kleine stukje een ongelooflijke doorbraak gehad in mijn meditaties.

   

  Frequenties, vibraties... de oerkracht achter alles wat is.

  Dieter, bedankt voor dit prachtige stuk, het heeft mijn universum samen gebracht tot de essentie van het zijn."

  Tom De Reu

  🎶

  "Hey Dieter, Dat was een aangename verrassing. Ik heb je muziek inmiddels als achtergrond gebruikt voor een schrijfmeditatie en de woorden stroomden. Groetjes en bedankt."

  Yolanda Cober

  🎶

   

  "Hey Dieter, was super ervaring. Merci. Dat gevoel van slapen/niet-slapen was heel vreemd maar fantastisch. En de natuurgeluiden die je maakte waren echt goed, je waant je zo in het woud. Xxx"

  Hanne Van obberghen

  🎶

  "Dieter Van obberghen, een begenadigd muzikant, is hier al jaren mee bezig en heeft een uniek programma samengesteld. Het is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven wat je meemaakt, veel hangt ook af van hoe je je open stelt voor deze beleving. Op het einde van elke sessie start er 'jamming' waarbij ieder wie wenst afsluitend kan mee-jammen."

  Sven Bullaert

  🎶

 • over Dieter

  🎼🪶🎼 ➰ 🎹🎬🎹 ➰ 🎛🎙️🎛

  😌Pure Insightful Music😌

   

  Als volbloed musicus, begeleid ik de groeiende mens met mijn muziek. Ik ondersteun je tijdens een uniek inspirerende muziekbeleving, een innerlijke compositie brengt jou diepe rust, waarin je inzichten ontvangt. Met mijn muzikale ervaring schep ik een vertrouwelijke en veilige zone, waarin je in vrede bent met jezelf, jouw omgeving en waarin jij uitgroeit tot een mens in hart en ziel.

   

  Als luisteraar dompel je onder in mijn bad van klanken.

   

  Muziek maken komt bij mij voort uit een innerlijke drang, een spontane stroming van binnenin. Geluiden en klanken vormen melodieën en breiden uit tot een unieke compositie in het moment, gevoelsmatige muziek. Als luisteraar zet je je comfortabel of verwen je jezelf liggend op een zachte matras, je hoofd op een kussen en onder een dekentje. Dit intense gevoel zorgt voor een harmonieuze kalmte, je ziet helder jouw levensvisie en jouw stroming komt en blijft op gang. Je geniet van een Muzikale Wellness.

   

  Deze muzikale massage zorgt voor een diepe ontspanning.

   

  Niets moet en alles mag. Luister naar je lichaam, voel de beweging en volg die, laat die toe. Wil je liggen, dan leg je je neer - wil je zitten, dan zet je je recht - wil je zingen, dan zing je - wil je dansen, dan dans je…

   

  Zoals ons lichaam voeding nodig heeft, zo is muziek voedsel voor de ziel.

   

  Ik zie ieder van ons als een creatief, zelfstandig en natuurlijk wezen. Bij natuur denk ik aan vogels, vooral roofvogels, waardoor ik van jongs af aan ben geobsedeerd. Men zegt, dat je in het gezicht van een mens, een dier kan zien, bij mij is dat duidelijk een vogel. Verder ben ik vanaf mijn tienerjaren gefascineerd door de prairie-indianen, nu de oorspronkelijke bewoners van Amerika genoemd. Natuurvolkeren zoals zij, leren me dat ik alles wat ik nodig heb, in mijn omgeving kan vinden en dat het leven vooral draait om eenvoud. Verder schrijf ik het liefst van al met potlood, zowel mijn boodschappenlijstjes, mijn notities als mijn composities.

   

   

   

  biografie

  Dieter Van obberghen

  Als muzikant speel ik met klanken, geluiden en trillingen, voornamelijk met de stem, op piano en daarnaast ook met andere akoestische en etnische instrumenten.

  broken image

  In mijn jeugd schreef ik tekst en muziek, genre kleinkunst, en vanaf de eeuwwisseling maak ik vooral gebruik van klanken in plaats van woorden, zoals klanktaal of glossolalie.

  Het gebruik van herhalingen in melodie en ritme, schept een veilig luistermoment en een veilige omgeving, waardoor de muziek in een meditatieve, sacrale en serene sfeer baadt. Op die manier stromen jouw gedachten, emoties en herinneringen voorbij. De muziek spreekt al jouw zintuigen aan en je komt rustig bij jezelf. Achteraf voel je je herboren en ga je met opgefriste inzichten verder door het leven.

  Van kleins af aan heb ik thuis leren piano en gitaar spelen. Op mijn 14de heb ik mijn vader zijn gitaar bij mij genomen om er intensief op te spelen en songs te componeren.

  De diepe klanken boeiden mij altijd en zo heb ik een bas geleend van een buur om de basgitaar te verkennen. In 2007 heb ik me een contrabas gekocht, de koning van de strijkinstrumenten.

  De sopraanblokfluit, die ik in de muziekschool leerde spelen vanaf mijn 9 jaar, vond ik ook te hoog en te schril klinken. Rond mijn 15de vond ik een tenorblokfluit, die is een formaat groter dan een gewone blokfluit en klinkt dus lager en zachter.

  Mijn zelfgemaakte handdrum vond ik op een gegeven moment ook te licht en dan heb een grote oerdrum gemaakt, die veel dieper klinkt. Dat diepe geluid voel je intensief trillen in je buik en houdt je heel hard in het hier en nu.

  Op mijn 18de verjaardag heb ik mijn eerste mondharmonica gekregen, samen met een houder om tegelijkertijd gitaar of piano te spelen.

  Later zijn er dan verschillende etnische instrumenten bij gekomen zoals mondharpen, een blaashoorn en een conch of blaasschelp, en waarvan ook enkele zelfgemaakte zoals de didgeridoo en de indiaans-Amerikaanse fluit. Ik heb ook schelpen van okkernoten aan een draad gehangen om mee te schuifelen en ik maak ritmes met stokken op een blok hout.

  broken image

  Tijdens de Piano Solo-optredens combineer ik piano met stem. In eigen composities breng ik muzikale klankverhalen. De repetitieve en minimalistische stijl zorgt voor een meditatieve sfeer waarin je als luisteraar kan wegdromen.

  Met de akoestische en etnische instrumenten geef ik Relax Concerten, waarbij je je volledig overgeeft aan de muziek; lees: klanken, geluiden en trillingen van de verschillende instrumenten.

  .

  Ons lichaam bestaat uit meer dan de helft uit water. Geluid plant zich sneller voort door water dan door de lucht, dus we voelen veeleer de vibraties van de klanken dan dat we ze horen. Je ontspant heel diep terwijl jouw gedachten, emoties en herinneringen voorbij stromen. De subtiele vibraties geven jou een innerlijke massage, je dompelt onder in een klankenbad. Na de uitvoering keer je terug uit de diepe ontspanning en gaat als een herboren mens met vernieuwde inzichten verder door het leven.

  .

  De Trawanten

  projecten

  muziek, cabaret & theater

   

  De Trawanten

  familie-theater

  Filip Vandemeulebroecke - auteur & acteur.

  Dieter Van obberghen - componist & muzikant.

  via HuisAlma

   

  Radio V.o.

  Uli Van obberghen - stem, drums, kazoo, gitaar,...

  Dieter Van obberghen - stem, gitaren, contrabas,...

  Radio V.o.

  Kunst Veredeld Met Een D

  cabaret

  Frank Boddin - cabaretier-kleinkunstenaar, piano & melodica.

  Dieter Van obberghen - contrabas, guitaren & stem.

   

  This Appearing Life

  locatietheater zonder woorden

  Bart Walter - concept & uitvoerder.

  Filip Vandemeulebroecke - concept & uitvoerder.

  Dieter Van obberghen - componist & muzikant.

  .

  broken image

   

  freelance

  bas, stem enzovoort

   

  Productions en Zonen

  Theatre and concepts

  as musical house-band

   

  Zonhoria

  locatie theater

  Zonhoriaanse musicus

   

  Liefland

  voor kinderen

  concept & boek van Esther Bosma, Qizen

   

  The White Arrow

  musical support at cacao-celebrations with

  godparents of cacao-cermony Juanita and Marijn.

   

  Koot'n Kazan

   

  Koot'n Kazan

  bezieler

  Ward Vandelanotte - componist, tekstschrijver & gitaar

   

   

  Frank Boddin

  componist, tekstschrijver, cabaretier, piano & stem

  .

  -live

  Dieter Van obberghen - bas & stem

   

   

  Jan Cannaerts

  componist, tekstschrijver, gitaren & stem

  .

  -op album 'Vrede'

  Kanza Mees - piano & stem

  Uli Van obberghen - drums & stem

  Dieter Van obberghen - bas & stem

   

 • contact

  stuur jouw bericht

  🎶